Recent Posts

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα σύντομο βίντεο για την κρυμμένη δημιουργικότητα των παιδιών και τη δυσκολία των ενήλικων να την καταλάβουν.Ο Sir Ken Robinson είναι μια τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της εκπαίδευσης παγκόσμια και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Παρακάτω δίνουμε τους συνδέσμους για τρεις ομιλίες του για το πως θα πρέπει να αλλάξουμε το σχολείο με επίκεντρο τα παιδιά.

(Για μετάφραση στα Ελληνικά επιλέξτε το πεδίο των υπότιτλων κάτω από τα βίντεο)

Μερικές φορές οι "μικροί" σε ηλικία έχουν να μας πουν περισσότερα από όσα φανταζόμαστε, ας δούμε τι έχει να μας πει μια δωδεκάχρονη.

Όλοι χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο όμως ποια είναι η πραγματική του δύναμη, μια σύντομη πρόταση για αυτό.

Σήμερα η μάθηση δεν περιορίζεται από τους τοίχους της τάξης. Ίσως μάλιστα τα πιο όμορφα βρίσκονται έξω από αυτή, ένα εξαιρετικό παράδειγμα παγκόσμια απήχηση είναι η  www.khanacademy.org. Ας παρακολουθήσουμε μια παρουσίαση του ιδρυτή της για το πως δημιουργήθηκε.

Τα βιβλία μας ανοίγουν καινούριους δρόμους, μας ταξιδεύουν και μας βοηθούν να ονειρευόμαστε. Για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες ένας δικτυακός τόπος αφιερωμένος στα βιβλία με παρουσιάσεις, κριτικές και ιδέες για ταξίδια ανάγνωσης  http://bookbook.gr/

Πρόληψη Δηλητηριάσεων στα Παιδιά, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο έντυπο για εκπαιδευτικούς και γονείς από το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα και Παν. Κυριακού. 
Πρόληψη Δηλητηριάσεων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου