Recent Posts

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ: Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΕΙ. Το δράμα μιας γενιάς

Τις συνέπειες του αχαλίνωτου συνδικαλισμού, που επιδεινώνει δραματικά το επίπεδο σπουδών, ζουν οι φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ. Χάνουν εξάμηνα και εξεταστικές περιόδους. Καθυστερούν στο πτυχίο και αναζητούν πηγές για τις διπλωματικές εργασίες. Την ίδια ώρα συνομήλικοί τους στα πανεπιστήμια του εξωτερικού αποκτούν απρόσκοπτα και συστηματικά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά εφόδια.

Οι ευκαιρίες που χάνουν όσο μένουν κλειστά τα πανεπιστήμια είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουν οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα. Την ώρα που οι ίδιοι βρίσκονται μακριά από τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, οι συνομήλικοί τους που σπουδάζουν στο εξωτερικό δεν χάνουν ούτε μία ώρα μαθήματος και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσουν με αξιώσεις την επαγγελματική τους ζωή.
Χωρίς να είναι πιο ταλαντούχοι από τους συναδέλφους τους των ελληνικών ΑΕΙ, οι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό προετοιμάζονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν τις επαγγελματικές προκλήσεις του μέλλοντος. Από το πρώτο έτος έχουν μπει σε ένα πρόγραμμα το οποίο τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια.

Διαβάστε περισσότερα Εδώ

Πηγή :ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου