Recent Posts

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Ηλιαχτίδα» Τα Καταφέραμε ακόμη μια φορά!!! Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας..

Η Πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Παιδιού «ηλιαχτίδα», κυρία Ντόρα Κασιμέρη, με τέσσερις μαθήτριες από το 3ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο Ν. Σμύρνης (Ειρήνη Αυγερινού, Χάρις Βούσουρα, Αγγελική Γκαλερίδη και Ιωάννα Παπαθεοδώρου) και την καθηγήτριά μας Κα Μαρκαντωνάτου Αλέκα, συμμετείχαν στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου «Eurochild», που έλαβε χώρα στο Μιλάνο 11-15 Νοεμβρίου 2013, με θέμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς με την ουσιαστική συμμετοχή των Παιδιών».      Δείτε εδώ φωτογραφίες.
Συγχαρητήρια σε σας Κα Κασσιμέρη αλλά και στην καθηγήτριά μας Κα Μαρκαντωνάτου που με την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει, στήριξαν, βοήθησαν και συνέπλευσαν στο ονειρικό αυτό ταξίδι των παιδιών μας.
Η εμπειρία ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Από τα καταγεγραμένα αποτελέσματα του συνεδρίου, η εκπροσώπηση των σχολείων μας απεδείχθει και αυτή άκρως πετυχημένη. Η δουλειά που γίνεται και στα δύο σχολεία μας, φάνηκε και σε διεθνές επίπεδο.
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους και ιδιαίτερα στις μαθήτριές μας ...



Παιδιά από έξη Ευρωπαϊκές χώρες (Βουλγαρία, Μάλτα, Ισπανία, Σουηδία, Ιταλία, Ελλάδα), κατόπιν διαγωνισμού, συμμετείχαν στο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου.

Κύριος σκοπός,  η φωνή των παιδιών και η διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.
Με πολλή χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση η κ. Κασιμέρη ανέφερε την επιτυχία και διάκριση των τεσσάρων μαθητριών της Ν. Σμύρνης.
Η Πρόεδρος έχοντας δίπλα της τον Έλληνα Συνήγορο του Παιδιού κ. Γιώργο Μόσχο καμάρωνε τις επιτυχίες τους.
Ήταν αυτά τα παιδιά που έδωσαν τις περισσότερες συνεντεύξεις σχετικά με το θέμα, ήταν αυτά τα παιδιά, που με ιδιαίτερη επιμονή και τόλμη διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και διακρίθηκαν.
Το clue της βραδιάς;
Μια καταπληκτική δεξίωση για τη λήξη του Συνεδρίου σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Μιλάνου με 400 περίπου συνέδρους, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ιταλούς Υπουργούς και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα, η οποία έκλεισε με τα πανέμορφα κορίτσια μας που μάγεψαν τραγουδώντας ελληνικά τραγούδια παίζοντας κιθάρα.
Το τι έγινε; δεν χρειάζεται να σας το περιγράψουμε.
Η «ηλιαχτίδα» τα κατάφερε ακόμη μια φορά...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου