Recent Posts

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Νέο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής στοιχείων εκπαιδευτικών και μαθητών

Νέο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής στοιχείων των μαθητών άλλα και των εκπαιδευτικών τίθεται σε ισχύ από αύριο 14/11 από το Υπουργείο Παιδείας. Το σύστημα θα λειτουργήσει για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια ενώ πιλοτικά θα εφαρμοστεί για τα λύκεια και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού κ. Κεδίκογλου αναφέρει τα εξής:
Στο πλαίσιοτης αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της πληροφοριακής του υποδομής, το Υπουργείο Παιδείας ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος που απευθύνεται στις σχολικές μονάδες και τις αποκεντρωμένες διοικητικές δομές του, με στόχους (α) την καθημερινή μηχανογραφική τους υποστήριξη, και (β) την σταδιακή λειτουργική ενοποίηση των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (e-School, e-DataCenter, Survey, ΟΠΣΥΔ, κλπ.) σε ένα σύγχρονο ενιαίο πληροφοριακό περιβάλλον.
Το νέο αυτό περιβάλλον που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο https://myschool.sch.gr θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή για το σύνολο των σχολικών μονάδων της επικράτειας για το τρέχον σχολικό έτος (2013-2014).

Για τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος mySchool, έχουν ήδη δημιουργηθεί και αποσταλεί νέοι λογαριασμοί χρηστών για κάθε σχολική μονάδα, υιοθετώντας μια πολιτική αυξημένης υπολογιστικής και δικτυακής ασφάλειας. Δεδομένου ότι για το σύνολο των μονάδων της Α’βάθμιας εκπαίδευσης και για τα Γυμνάσια ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φάση πιλοτικής λειτουργίας (βάσει της με αρ. Πρωτ. 42456/Δ1/28-3-2013, εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ), αρχίζει η παραγωγική λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος mySchool, για τους ανωτέρω τύπους σχολικών μονάδων την Πέμπτη 14/11/2013. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, είναι απαραίτητη και υποχρεωτική η παράλληλη ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος καταγραφής Survey. 

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε πριν την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του mySchool να γίνει αυτόματη μετάπτωση των στοιχείων των σχολικών μονάδων και των στοιχείων των εκπαιδευτικών, από το σύστημα καταγραφής Survey. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής του μαθητικού δυναμικού του τρέχοντος σχολικού έτους μέσω λογιστικών φύλλων Excel (το σχετικό πρότυπο διατίθεται μέσω της αρχικής σελίδας της εφαρμογής, μαζί με τους οδηγούς χρήσης) με τρόπο που περιγράφεται σαφώς στο διατιθέμενο σενάριο χρήσης του συστήματος. 

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος
NewsBeast
Πηγή: TNSite 
 
Δείτε περισσότερα Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου