Recent Posts

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

4teachers, όλη η τάξη στην τσέπη σου!

Το πρώτο ολοκληρωμένο διαδικτυακό περιβάλλον για τον Έλληνα εκπαιδευτικό είναι γεγονός! Ο λόγος για το 4teachers ( www.4teachers.gr  ) , ένα online λογισμικό της εταιρείας συστημάτων πληροφορικής ΕΠΑΦΟΣ, που υπόσχεται να αλλάξει μια για πάντα το εκπαιδευτικό έργο στην Ελλάδα με εργαλεία για τη διαχείριση της τάξης και του μαθητολογίου και την οργάνωση της δουλειάς κάθε διδάσκοντος.

Πλέον ο εκπαιδευτικός μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα δεδομένα της εργασίας του μέσα από μία και μόνο ιστοσελίδα:  Τους μαθητές του, τα στοιχεία επίδοσης τους, τα μαθήματα, την ύλη που διδάσκει, οποιαδήποτε σχόλια και παρατηρήσεις, το εκπαιδευτικό υλικό που έχει γράψει ο ίδιος ή οι συνάδελφοί του και το πλήρες βιογραφικό του.
Μάλιστα όλα αυτά είναι διαθέσιμα online από παντού, από τον υπολογιστή του σχολείου και του σπιτιού, το tablet και το smartphone, ενώ ο εκπαιδευτικός απαλλάσσεται από το χαρτί και τις αναζητήσεις του και από το μόνιμο πρόβλημα του πού έχει αποθηκεύσει το κάθε τι.
Η ομάδα του 4teachers έχει ως όραμα η χρήση της πλατφόρμας να γίνεται από μία ταμπλέτα. «Φανταστείτε στη διάρκεια του μαθήματος να καταχωρείτε τις απουσίες και τους βαθμούς των μαθητών σας απευθείας στο 4teachers ή να συμβουλεύεστε τις σημειώσεις και τα σχόλια που έχετε αποθηκεύσει στην ταμπλέτα σας στις συναντήσεις με τους γονείς», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΑΦΟΥ, Χρήστος Χαλδαιόπουλος.

Πηγή: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου