Recent Posts

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

"Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού"

Νέα ρύθμιση από φέτος σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια - οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα ελέγχονται για την ώρα που μπαίνουν και φεύγουν, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες για μειωμένο ωράριο των εκπαιδευτικών.


Την απαρέγκλιτη εφαρμογή του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών επιχειρεί να εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας με νέα έκτακτη ρύθμιση.
Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την τήρηση απουσιολογίου για τους δασκάλους και τους καθηγητές.
Πρόκειται για το "Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού", όπου θα καταγράφεται καθημερινά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης ή η απουσία τους. Την ευθύνη για την ενημέρωση του βιβλίου θα έχει ο διευθυντής.
 
Αναλυτικά, στην τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή για την υποχρεωτική απογραφή των υπαλλήλων των ΑΕΙ περιέχεται διάταξη που αναφέρει ότι οι διευθυντές των σχολείων θα τηρούν "Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού" αλλά και "Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού", όπως αναφέρει το Έθνος.
 
Συγκεκριμένα, στο δελτίο θα πρέπει να αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία:
-Ωράριο εργασίας δασκάλων και καθηγητών (ώρα άφιξης και ώρα αναχώρησης)
-Οι απόντες εκπαιδευτικοί
-Το είδος απουσίας (ολιγόωρη ή ολιγοήμερη)
-Κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο όπως ημερομηνία και χρονολογία και ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού.
 
Η διαδικασία αυτή θα γίνεται σε καθημερινή βάση από τον διευθυντή και τα στοιχεία του Βιβλίου θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε ειδικά διαμορφωμένο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Παιδείας.
 
Στην ίδια ρύθμιση προβλέπονται επίσης οι εξής αλλαγές:
-Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί α'βάθμιας και β'βαθμιας εκπαίδευσης μπορούν να τοποθετούνται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή, σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτήν που τοποθετήθηκαν και εντός της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης
-Οι ωρομίσθιοι μπορούν να απασχολούνται με υπερωριακή απασχόληση έως 40% του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησής τους
- Διοικητικοί υπάλληλοι ή αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε περιφερειακές διευθύνσεις δύναται, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης να αποσπώνται για την άσκηση διοικητικού έργου σε Δομές Δια βίου Μάθησης, σε ΙΕΚ, σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας εντός της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου